RUBRIKA: Lezení
Laďka

Děti z našeho HO na březnových závodech v boulderingu

V březnu se naše děti zúčastnily některých závodů 3. ligy v boulderingu

Pěkně se umístila Majda Šámalová, na 5. místě v kategorii U16. Tak vzhledem k tomu, že se závody děti teprve začínají, bylo těžké se nejprve orientovat v systému a organizaci a poté zvolit a prokouknout nejvhodnější strategii, jak a které bouldry přelézat.

Tak tady postřeh nestranného pozorovatele:

"...třeba v Liberci (4.3.2023) měli postaveno cca 50 cest, cílem bylo za 2 hodiny vylézt jich co nejvíce. Neřešil se počet pokusů. Po první hodině závodu začala soutěž i pro malé děti, které se nahrnuly na lehké cesty, a v tu chvíli se na každý pokus muselo docela čekat, takže to nebylo jen o vlastním výkonu. A zkušené závodnice během první hodiny vylezly větší množství lehkých cest, které pak obsadily malé děti.

Majda strategii neprokoukla. Takže sice brblala, že to nebylo úplně spravedlivé (což nebylo, ale popravdě řečeno, chápeme ze strany organizátorů toto nastavení), ale byla spokojena, že vylezla stejné množství těžších cest (a jak nezapomněla zdůraznit, na rozdíl od svých soupeřek napoprvé :-)). Ale hlavně jela domů s odhodláním, že musí více makat, což je samozřejmě sympatické. Prostě sbírá zkušenosti..."

Závodil i Tadeáš Belej v kategorii U12. I u něho platilo, že jako pro lezeckého závodícího nováčka to muselo být velmi náročné, zorientovat se v organizaci závodů a prokouknout strategii - zde postřed dalšího nestranného pozorovatele: "...tohle bylo absolutně nezvládnuté". 

Komentáře

?