RUBRIKA: Z našich akcí a kurzů
Laďka

Červnové lezení v Alkazaru (10.6.2023)

Dnes ráno při pohledu z okna jsem nevěřila, že na skály odjedeme. Venku bílá mlha, vlhko... To by už byl letos na jaře druhý zrušený termín pro naši lezeckou akci! A to by ale nikdo z nás nechtěl. Jáchym mě však ujistil, že počasí vypadá dobře. (Nevím, na jaké předpovědní modely počasí se díval on, ale ty moje nevěstily nic dobrého. Ale bylo rozhodnuto, jedeme!)

Tak trochu jsme doufali, že po deštích nebude v Alkazaru plno. Ale ouha, bylo. A obsazené všechny lehčí cesty... Však ale naše děti jsou dobří lezci, tak nás to příliš nerozházelo. A opravdu: děti se překonávaly, lezly o sto šest. A cesty opravdu lehké nebyly! Převážně obtížnosti 5 a některé i 6. Vzhledem k oklouzanému vápenci, kterým je Alkazar vyhlášený, se tyto cesty stávají těžšími... však děti na vlastní lezečky vyzkoušely, že ta stěna skutečně klouže a bylo třeba hledat i ty nejmenší stupy, na kterých by se dalo stát.

Pomalu jsme končili s lezením a najednou přišel zčistajasna liják. Ani jsme nestihli doběhnout pod stromy a obléknou pláštěnky, jak byl rychlý. Ale do 15 minut byl pryč a my už na cestě na vlak. Zasloužená malinovka na závěr snad všem chutnala a byla příjemným osvěžujícím zakončením naší zdárné lezecké akce. 

Naši nováčci se na skalách drželi statečně a věříme, že se jim akce líbila.

 

 

Komentáře

?
V
Vera Binarova

Děkuji Vam jste báječní všichni !!! Těšíme se na další akce . Přejeme krásné léto